Echo-1 , 10 weken

Lieve L…. , jouw eerste foto 🙂

Acht november, het eerste gynaecoloog bezoek van deze zwangerschap.

Wij gaan al sinds ons eerste kindje bij dezelfde gynaecoloog en vertrouwen hem hier al volledig in. Wel belangrijk, zeker bij een eerste, is het contact met de gynae, je moet je als vrouw toch op z’n minst op je gemak voelen voor deze gebeurtenis(sen).

Het eerste bezoek plan je best voor de 12de week van de zwangerschap. Zo is er tijd om te controleren op mogelijke ziektes (NIP test), maar ook de eerste echo. De echo is een pijnloos onderzoek, zowel voor mama als foetus.
Er word gekeken of er geen sprake is van buitenbaarmoederlijke zwangerschap, het aantal ingenestelde embryo’s en hoever je in je zwangerschap zit/hoe lang het normaal nog zou duren (de bevallingsdatum).

Zo heb je je eerste referentiepunt om je kleine wondertje op te volgen. Dit doen we door regelmatig naar de gynae te gaan, dit gemiddeld om de 4 tot 6 weken; vanaf week 30 zal dit frequenter worden, elke 2 weken voor een volledige opvolging.

Voor dit wondertje dus de eerste keer, het is wel reeds een maand geleden maar ik weet het nog goed. Het hartje klopte op een mooi en gezond tempo, alles leek in orde met hoe het zou moeten bij de ontwikkeling van een kindje.

Voorschriftje voor de NIP test mee gekregen en ‘s maandags erna afgenomen. Resultaten zijn binnen! Gezond!!
Geslacht? Geen idee; boeit niet, je word zowizo graag gezien  🙂

Groetjes,
– Papa