Geslacht, weten of niet?

In de eerste blogpost konden jullie het al lezen, we hebben een NIP test laten doen om te weten of ons nieuwste kindje gezond zal zijn. Hier kan je ook het geslacht uit te weten komen.

In eerste instantie hebben we hier niet naar gekeken. Het was pas toen de huidige jongste AB-SO-LUUT een broertje wou en GEEN zus!

Ergens hadden we er toch liever niets van geweten tot de grote dag daar was, maar wetende dat dit voor strubbelingen zou kunnen zorgen in ons gezin, je zal maar net bevallen zijn en een kwade 4 jarige loopt constant rond je, besloten we toch even om te kijken.

Nu, op de hoofdpagina kon je reeds lezen dat ons gezin bestaat uit Mama, Papa, 2 dochters en 1 zoon. De twee dochters zijn uit Mama haar eerste relatie, de zoon maakten we samen. Daarom dat we ons eerst geen zorgen gingen maken; In mijn familie kunnen we enkel jongens maken. Reeds 5 generaties zijn er enkel mannen geboren. Done deal!

Toch…

Neen, volledig zeker wouden we zijn. Is het niet voor Ludo gerust te stellen, dan is het om hem voor te bereiden.

V” …. ow … ‘t is een meisje?
Dat is… Onverwacht.

Ja, nu is het zo ver. Zoonlief warm maken voor een zus.
Ik ga jullie niet overladen met de uitleg die we er aan gaven en het hoe en wat. In het begin wou hij er helemaal niets van weten, maar toen Sint een extra paar schoenen achterliet met een groen jurkje begon hij het te snappen. Hij aanvaarde ook dat een Mama en Papa niet kunnen kiezen en dat de natuur zijn ding doet.

Het zijn misschien grote woorden, maar hij kijkt al uit naar de komst van zus. Hij beloofde zelfs al zijn speelgoed met kleine stukjes beter op te ruimen, want kleine kindjes “steken alles in de mond”. 🙂

En de grote zussen…
Die waren ook verrast, maar kijken er naar uit om haartjes te kammen en te vlechten “als ze dat wil”. 🙂

Aan familie en vrienden gaven we ook meisjes getinte kado’s , de ene had het al wat sneller door dan de andere. 🙂

Groetjes
– Papa